Autor: 021.rs

Novi Sad
06.02.2019.
08:32 > 10:15
Rok za uplatu godišnjeg poreza na imovinu za prvi kvartal 2019. godine ističe 14. februara.
  • makijaveli

    08.02.2019 19:33
    sve po starom
    Iako je bilo obecanje da ce resenja biti na vreme poslata, od toga ponovo nema nista, cak se ni ne kaze kolika da bude akontacija prve rate, ranije je bilo da to bude kao IV rata iz prosle godine.
    Posebna je prica zasto mi uopste placamo taj porez na stan/kucu u kojem zivimo, tj. zasto se ne oporezuje samo visak stambenog prostora, sto bi za nas standard bilo normalno. Sta tek reci za tkz.zonsko oporezivanje, pa isti porez se placa za dvorac i stracaru, koji su u istoj zoni, umesto da se oporezuje kvalitet objekta, kao sto je to nekad davno bilo i zamisljeno i primenjeno u pocetku oporezivanja.
    Uglavnom porez placamo, decenije prolaze, preko 25 godina, uz napomenu da nase komsije u Hrvatskoj i dalje nemaju taj porez iako su u EU. Tamo jos uvek diskutuju o moralnosti donosenja takvog poreza, i nece ga biti sigurno jos par godina.
  • Zoki021

    07.02.2019 11:49
    rešenje
    Zar nije bilo reči da će se plaćati kad stignu rešenja ?
  • Nebojša

    06.02.2019 20:48
    A malo mozga i dostojanstva
    Sa samo malo mozga i dostojanstva građani bi se udruzili i izglasali SEBE izabrali najbolje i UKINULI POREZ NA IMOVINU ako imate previvalište i živite u tom stanu ili kuci a za one koj8 imahu jedan stan u svom stanu ili kuci. Placao bi se porez za vise nekretnina naravno.
    Mislite o ovome a ne o komsijama ko placa manje a ko vise i slicne zablude koje sebi namecete
  • Mara,,Telep

    06.02.2019 20:24
    ???
    Licno sam danas postavila pitanje preko telefona. Ljubazna sluzbenica ni je rekla da ipak sacometrijski platim 1. ratu, a da ce resenja biti oko juna ove godine. Eto , tako sam prosla i dobila odgovor.
  • Da

    06.02.2019 15:38
    Da
    Ni dinara bez resenja
  • milicica

    06.02.2019 14:53
    zasto
    Placam porez redovno i to mi nije problem ali zasto recimo prva ili 2 gradska zona placa za 25, 26 kvadrata porez kao i kuca u S. Kamenici od 190 kvadrata sa dvoristem i pre stigne autobusom iz nje nego ja u gradu a ima i trotoare i prodavnice pekara, pijacu , zdravstvenu stanicu, Institute zlu ne trebalo e pa to mi je mnogo a o zdravom zivotu i vazduhu i da ne govorim.
  • Nina

    06.02.2019 12:01
    Samo kod nas unapred otimacina para!Zar nijebbilo reci da ce se porez placati kad stigne resenje!
    A ovi tako dobro rade i pune kase !Kad cujete hvalospeve mislite porastao broj privatnika ,ostvarili dobar izvoz, pa se pune kase a oni samo daj namet! Gori od Turaka!
    Pojma nemate! Zasto da mi porez bude veci kad ga ne ulazete na pravu adresu!
    .A cela Srbija sve siromasnija,deca dele uzinu,ne mogu kod lekara, kuce im propadaju, socijala za porodicu mizerna a da ne kazem da zavisi od opstine! Ako je pomoc onda mora svugde da bude ista ! Moje dete se rodilo u gradu i ima vise benefita od druge dece rodjene u nekom selu ili zaseoku!Sramota! Sramota!Svakom detetu ista prava!Zar blic i drugi listovi,organizacije treba da brinu o nasoj deci dok vi se....(jeste li procitali tekst u blicu o troje dece...)
  • комша

    06.02.2019 11:08
    Како бре да знам колико да платим кад нисам ни добио решење? Иначе сваке године шаљу дупла решења за исти стан. Једно на мене, једно на жену. Чак се и квадратуре и износ разликују. Неспособњаковићи! Битно да знате да повећате! Багро!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna